Sunday 22 December 2013

My Chicken Ball Popiah.

BEFORE
AFTER

Well well, hari ni mood cantik sikit, rajin sikit, so ni lah diaa .... hantam bg nama 'Chicken Ball Popiah'. Senang ja nak buat. Sesuai untuk breakfast ka, jadikan snack time minum petang ka..

1) Sediakan kulit popiah. (Beli kat supermarket aje)
2) Letak chicken ball atas kulit popiah dan taburkan sedikit black pepper.
3) Sapu telur di sekitar kulit popiah supaya ia melekat apabila dilipat.
4) Panaskan minyak dan goreng. Makan time panas2!

Senang cheh ja orang Kedah kata. Yang penting mood rajin tu kena ada. Bentuk tu ikut suka hati nak lipat lagu mana pun, asalkan x terbukak masa goreng nanti. Tengok, aku pulun buat macam2 bentuk. Dahla prepare 2-3 pagi. Habeh rajin la tu ha. 

Untuk inti dalam tu, depends nak letak apa. Kalau rajin tapi x berapa rajin macam aku, aku boh chicken ball yang frozen tu jela. Bleh jugak boh ayam cincang dengan mix vege ka....
Cicah pulak dengan sos LINGAM, perghh.

Ada special satu wantan kat tengah2 tu. Sayang nak makan. Pasai macam payah ja nak buat bunjut hat ataih dia tu. Wantan tu la sumber inspirasi aku. Tapi macamana pun, jadi kan weh? Hehe boleh laa first try. 

Selamat mencuba resipi simple ni. Budak2 mestiiiiii suka :)

No comments:

Post a Comment