Thursday, 26 May 2011

I got my P.S I Love You novel!

    Happy gila. Wee x smpt nk baca lagi pun. And xtau bila yg dan nk baca tu. Nvm, I'm satisfied that I bought it. Huu weee

   Nur Ranina Amanda, my baby, 3 months and 4 days, 4.7kg.
Makin berat dah ny. Jenuh dukung laaa. Hehe I love you dear baby sayang :)

Farewell Gathering - FARINA, HAFIZAH and AIDIL.


Friday, 20 May 2011. 17:50

  Goodbye friends! Huhu sunyi laa company nih xdak Hafizah Tudung Terbang ngn Aidil Tebuan. Mmg rasa gila kehilangan depa. Chewah. Sbb depa hingaq. Dan sering menceriakan suasana. Hee 

  Plan yg sebenaqnya, nak bt bbq kt Pantai Merdeka. Dah sampai dah pun dgn segala bagai brg. Akan tetapi, hujan turun dgn lebatnya. Kami pun usung laa brg2 boh dlm kereta, balik SP, bt bbq kt rumah boss. Hmm. Plan x menjadi. Lepas dah makan semua, gather la. Fizah ngn Aidil bt goodbye speech ANDDDDD budak2 laki pun bagi depa punya goodbye surprise laa. 

SERANGGGGGGG!! TEPUNGGGGG, TELOQQQQQ!! Tooodiah. Si Palie plak bukak bonet kreta, p tuang kuah sambai kt kepala Aidil. Nahhhhh! Bayangkanlah. Kesian laa depa. Balik rendam, tenyeh baju x keluaq2. Haha Aidil tension cuci rambut!

  Congratulations to Hafizah, Farina and Aidil yg dpt sambung belajaq. Take care you guys. We love you. Jangan lupa BookArt Distributor weh! Halalkan lah apa yg patut noh.

Assalamualaikum.

Trip to Taiping


Friday, 20 May 2011. 17:40

  Company monthly trip! Haha gila. Monthly tu. Bukan yearly. This time, p Buuuuukit Meeeerahh, Laaaakeetownnn Resortt. Hee budak baru yg join, well welcome to Anas and Syafiq. And goodbye to Farina, Hafizah and Aidil yg dah resigned. Huhu sedih sedih. Enjoy la jugak. Lama gila x p Bukit Merah wey. Last time, masa tadika kot. Haha mmg lama gila la. 

  Dah enjoy2 kat Bukit Merah, check in hotel. KamaLodge, Taiping. Nice view. Macam ala2 English style sikit. I like the view! Kami p pkena makanan yg hebat. Hee p tgk ‘KONGSI - Lu Langsi, Lu Mati’. BEST but the ending, alahh spoil. Macam tergantung sikit. P Zoo Taiping then apa? Nothing much.

  X happening sangat trip ni kalau compare dengan p Langkawi haritu. Any suggestion for our next trip? Trip yg save budget tapi best. Kat mana? Haha.

Assalamualaikum. *Sorry malas nk upload picturessss!

My First REAL Camera Ever.


Friday, 20 May 2011. 17:30

  Okay, xdak la camera hebat gila. I just like it. A lot. I like simple things. Aku ni ‘perak’ sikit nk guna canggih2. Haha aku x suka camera apa tu yg besaq gedabak tu? SLR? Haha apa2 jela. Brapa lama duk teringin, skrg bru dpt. With my own money. Cerita dia, time p trip kt Taiping dgn company tu la. Aku terstop kt satu kedai ni. I desperately need a camera. Sebab camera phone aku dah cm apa lagi. This Chinese guy duk layoq camera ni plak kt aku. Adoy. Sekali dia tunjuk colour violet, perghh. X pkiaq apa dah. Bayaq deposit teruih. Depa ada satu branch lagi kt SP. Aku p laa smlm. And I bought a camera for the first time in my life.  

  Aku semangat lebih sebab aku berjaya dapatkan something yg aku nak dah lama gila. I never bought something expensive before. I mean, something yg harga 600 and above, dengan sekelip mata, dengan duit sendiri. Sbb aku SEP GILA! Aku rasa RUGI! Hahaha aku susah nak beli benda2 cm phone ka, apa ka yg sewaktu dengannya. Sbb aku rasa bazir gila. Sekali beli, that’s it. Cukup. Pakai sampai lingkup. 

  Aku mmg cukup jaga brg2 aku. Whatever I own, murah kaa, mahai kaa, aku akan jaga. Sebab tu bila org usik brg aku, then rosak, aku marah. I love all my stuff. So much. And when whoever took my stuff without my permission, I’m soooo pissed off. I know. Even though I rarely use some of my stuff, I know when someone took it. So beware. Aku mmg kedekut. Especially nak bagi pinjam benda yg aku sayang gila. Bkn apa, I don’t trust ppl.

  Sorry to say, camera ni pun x boleh pinjam. Aku bukan nk kata org kebuluq kat camera aku tapi, attention utk org yg suka balas brg aku tu, faham2 sendiri lah. Aku akan bg org yg aku trust ja pinjam brg2 aku. For example, my husband. Hehe okay? Jangan ambk hati. Ambk lah kaki. HAHA duk bt serious trok. 

  Please la, aku bukan x bg pinjam brg2 aku. But please ask my permission first and jaga la brg tu elok2 macamana hg ambk tu! Haiyy. Geram sangat dah. Payah cakap ngn org yg x faham bahasa yg dia duk cakap tiap2 hari. Heran noh? Haha conclusionnya, I love my camera. I love my husband. I love my baby. Weeee 

Assalamualaikum.

Saturday, 21 May 2011

What I do while working?

  I'm alone at the office, most of the time. So when I have work to do, I'll do my work. BUT if I don't have any work to do, I will be bored! Okay I'll be surfing the internet and when I don't want to surf internet anymore, I'm bored again! I will listen to music, sing out loud. And...

Buat pose gedik and totally eww.




Weird faces.



Another pose gedik yang gila over kot.



Mata tiba2 jadi bengkak and sepet sebab everyday duk dpn computer.

  What do I do at my office actually? 

  1. Make sure office is clean -- which is sapu sampah every morning.
  2. Check receipt and report.
  3. Key in daily sales data.
  4. Key in daily collection.
  5. Double check everything.
  6. Update figure kat whiteboard. 
  7. Kira kira kira kira kira kiraaaaaaa...check check check...
  What else? Ha, key in list customer. Ada la lagi kerja kalau Kak Mai (boss's wife) suruh buat. Dulu dia la yg buat everything. Selalu kami jela yg ada kt office. Dia more too account punya kerja. Time collection laa paling pening kepala sekali. So much to do. But, it's okay. Xdak la kerja sampai nak gila ka apa. Biasa2 jaa.


Check sales report sampai muka berminyak gila.

Okay, nampak sgt muka fake. Pretending to check everything.
Figure sales every sale staff ikut group. Ni baru awal bulan May.
Emm, basically, that's it la. Malam2 sampai mimpi resit. Haha sebab tiap2 hari tgk resit. For more information, check this out:
Ha, kami kekurangan sale staff skrg so siapa yg interested, you can contact us. Income boleh sampai RM3000 (kalau rajin). You can contact me or other staff. Nak beli produk bacaan kami yg berunsur ilmiah ni, just give us a call. Boleh jugak nak mai office sendiri utk tgk produk2. Don't worry, mesti best kalau join company kami. Semua sporting. Bila sales staff dapat achieve target, kita semua p holiday! Mcm baru2 ni, p Langkawi. Enjoy gila ramai2.
Assalamualaikum.

Monday, 9 May 2011

Reunion SKTR Batch 2005!


  Omg! It has been a long time. Reunion sekolah rendah kot. Hee x la ramai sgt tapi okay la. The guys ramai la jugak but the girls x ramai. However, best! Muka semuanya lain dah. Especially the guys. Ada yg totally different gila, sampai x kenai langsung dah. Nama pun ada yg lupa. We gathered at RFC Laguna Merbok. Lepas makan2, sembang2, gelak2, ada yg balik. Ada jgk yg lepak CS. Bowling. Includes me, my husband and my daughter. 

  Yaaaa! I met my husband when we were in primary school. Darjah 6 kelas sama. Kelas Efisien. Haha at that time, he always tease me and make fun of me. Malunya! And dia suka kacau semua org. Especially the girls. Naughty gila lah. Sapa laa yg x kenai Musthakim. Bila tanya, Ohhhh mesti la ingat. Yg suka kacau org tu. Haha BUT at the same time, I do like him. Hee. Dia cute gila. Chubby! 

  Kami semua pun duk sembang2 la, flashback kan pasal dulu2. We laughed and had so much fun. They played with my daughter, and laugh laugh laugh. Gossip pun ada. Haha lepas tu mula la ada yg secret admirer dulu2. Lawak gila. Haha cinta monyet laa kan. Malu betoi bila teringat. Kalau ramai lagi yg mai mesti best. Depa duk buat segan bleh. Zalilah kata, ‘Segan ehh hampa semua pandai2.’ Haha depa semua nak jumpa hg tau dak Eyla. The girls yg ada Aina, Siti Solehah, Farah Dina, Alia, Zahidah (Bedah), Ainshatun. Sapa lg hah. Tu ja kot. Kalau tertinggai sorry. The guys pulak, ramai sgt nk list. 

  Overall, best. X dak apa sgt pun tapi yg buatkn rasa best tu sebab the gathering. Lama dah kot x jumpa. 6 years! Yg slalu jumpa tu x kata la kan tapi yg duk asrama tu. Mmg lama la x jumpa depa. Hope to meet them again. Ala, pictures semua kat depa. Huhu  semua dh dgn haluan masing2. Ada yg dpt UiTM lah, Form 6 lah, mana2 jelah. Hope semua dapat capai cita2 masing2. Jangan lupa aku plak wey! Hee. Jumpa nnt buat2 x kenai plak. Huhu Insyaallah semua akan berjaya. Success means living up to who you are. Not struggling to become something you are not. FRIENDS, I LOVE YOU! 
Assalamualaikum. Good day people. Good day.

Yg ni dah time sekolah menengah dah. P rombongan. Driver bus xdak aku pulun ja. Haha

Happy Mother's Day!


  For me! Wee. For the first time, first year. I’m celebrated! Yesterday, my husband brought me for dinner. With our beautiful daughter, his Mama, Abah, Bob, Adik and Dini. Also my Mama and Papa. Celebrating mother’s day. 3 mamas. Haha

  This morning, when I got ready for work, my daughter opened her eyes and smiled at me. She looked so happy today. I’m happy too. Hee she’s just lovely. She’s the best gift ever. I love her! And I love my husband too. Hehe.  

  To all mothers out there, HAPPY MOTHER’S DAY! Children, they are everything for mothers. So appreciate your mothers! You don’t know the pain of giving birth to a child. 9 month pregnant. With all the sickness. Here and there. You will know when you are a mother one day. The feeling of being a mother, oh well. It just can’t explain. I love being a mother. New mama. Wee

I LOVE YOU my dear NUR RANINA AMANDA.




Assalamualaikum. Good day people. Good day. 

Saturday, 7 May 2011

Didn't expect to gather.

  Tiba2 jaaa bleh jumpa. McD. Hee I really miss my brother. Bukan senang nk gather cmni with all my siblings. Susah sangat. Hairan kan org yg pisahkan anak dgn mak tu? Cuba kalau dia terpisah dgn mak dia. Apa dia rasa. Think about it. Sudah2 la tu. Forget the past. Tgk, kami x plan nk jumpa pun bleh terjumpa. Rezeki. Kalau bg jumpa pun apa salahnya? Pelik2 cara pemikiran dia. Sorry to say lah kan tapi dah betoi. Semua org dah tension. Please, change your attitude. Be a man. Children needs love. Please take care of them. Jangan bagi depa tension. Nnt depa down. Nak study pun x bleh. Kesian tau dak. Whatever pun, kami sempat suruh abg McD tu ambk gambaq. Hee


With my sister, Una.

With my little brother, Hufan (Budak).
My beautiful mama. She loves McD's sundae.
From left. Una, Mama, Wawa, Hufan and Abg Long.

We were so happy! I love them.
Assalamualaikum. Good day people. Good day.