Monday, 27 June 2011

Ranina look-alike.

  Okay, last saturday, we went out. Tesco. Suddenly, ternampak this baby kt meja sebelah. Dari tepi mmg sebijik Ranina okay! Mmg buat muka x malu la ajak pakcik tu ambik gambaq ngn cucu dia.





  Kan? Comel.

Tuesday, 21 June 2011

Budak kecik tu.

  Esok Nur Ranina Amanda masuk 4 bulan. Td timbang berat dia 5.4 kg. Harini dia bebai sangat mengamuk. She's at Bedong now. Pakat duk buat karipap frozen. Btw, Abg Aliep (my cousin) balik. By train. Alone.

  Nurse tanya, 'Bby boleh buat apa dah?' Meniarap. 'Oh, cpt noh' 
Okay, dia xtau budak kecik tu dh angkat pungkoq, terjun ndoi. Haha my naughty little girl.

  Next appointment on 19th July. Kena cucuk next month. Bye.

Monday, 20 June 2011

Outstation lagi.

  Again, it's Monday and Mus outstation kt Taiping. So bored. Btw, HAPPY FATHER'S DAY. Sorry sayang, xdak duit nk open table or beli apa2. Gaji x masuk lagi. Hehe 

  Best wishes to Baba and Papa too. Thanks for taking care of me. I might not be a good daughter but, I hope I can make you proud of me one day. I'm sorry for all my sins.

  To Baba, I hope you changed. That's all.

Friday, 17 June 2011

To all arwah Lee's friends.

  Ramai jugak tggu Lee smlm. Aku dpt tau ja, aku bgtau Shazni. Dia ajk aku p umh Lee. Dari 1.30 sampai 5.45 aku tggu Lee tapi Lee x sampai lagi. Lee dlm bilik mayat lagi kt hospital penang. Polis semua duk siasat lagi kot. Aku kna balik dh. Mama dh sampai. Ada kja lain lagi. 

  Hmm frustnya tggu lama tp xdapat tgk Lee. Bestfriends dia mst sedih gila. Pakat nangis smlm. Mesti ramai yg xdpt terima. Aku yg bkn bestfriend ni pun nangis jugak. Depa ckp x nmpk rupa Lee dah. Hmm kesiannya. Allah sygkan dia, sbb tu Allah ambik dia. 

  X sangka sangat sbb Lee muda lagi. Sama umoq ngn aku. Dia x sempat nk further study pun. Kesian dia. Kita semua redha jela atas pemergian dia. Kita x tau bila ajal kita pulak. Bila2 ja Allah bleh ambik kita, hak Allah. Bersyukurlah Allah bg peluang utk kita kumpul bekalan utk hari kita nnt. Sama2 lah kita berdoa agar roh Lee tenang dan ditempatkan bersama org2 beriman. Al-Fatihah.

Thursday, 16 June 2011

Innalillah. Allah sayangkan hg, Lee.

  Allah sygkan hg, Lee. Aku x sangka gila. Sorg demi sorg Allah ambik. Mula2 Tok Tam, pstu Tok Cik Pin, pstu ni Lee. Membe husband aku jugak la. Aku mmg x rapat ngn Lee tapi membe2 wey. Kenai. Sekolah skali. Penah lepak skali. Sebak gila kot. Semoga dia ditempatkan bersama org2 yg beriman. Ampunkan dan halalkan makan minum aku wey Lee. (kalau ada la) huhu. Kot2 aku ada salah ngn hg kaa.

Ingt lg time rombongan p UUM tu.





Al- Fatihah.. Hmm.

Tuesday, 14 June 2011

My friend requests on FB?

  Sorry to say, I hate to approve people because I have to check one by one. I need to know who wants to be my friends. I don't simply just approve. I'll always check the mutual friends. And I hate when strangers annoys me to approve them. Wey suka hati aku la xmau approve pun. Kalau tgk mcm okay tu aku approve jela. Buat perangai x senonoh, byebye. Remove terus ja. Annoying okay.

  I got 781 friend requests more to check. Uhh. Malasnya. So, sorry la kalau lambat approve okay? Kalau nk aku approve cepat, just leave your message and introduce yourself. So aku xla mcm curious sangat.

  Aku bukan budget hot yg ramai org nk add aku. TAPI, bila dh byk sgt friend request tu, kna bgtau la jugak. Nnt kot2 ada old friends yg dh lama tggu aku approve kaaa kan? Tunggu la sat nah. Masehhh.

  Aku buat mcm 'ni' (filter ppl who added me on fb) because of strangers yg mulut bau longkang duk cari pasai. Mulut busuk, hati busuk, semua busuklah. Jealous ka apa xtau la kan. It's my life. Suka hati aku la. Nak sibuk duk judge aku itu ini knapa? Xdak kja? Ksian kot. P kumpoi botoi paihtu juai punn dpt duit. Xpun kumpoi surat habaq lama kaa kan. Berfaedah la jugak. Ni dak. Duk mengaaaaataa ja tau. Heran noh org yg suka kumpoi dosa ni. Best ka?

  Get a life la wey!! Wee. Masehh duk 'caring' terok2 pasai aku selama ni. Hahahaha.

Careless.

  Hoho office keys! They were missing. I thought I put them in my bag but I didn't. When I woke up in the morning yesterday, I got ready for work, and I realized that my keys were missing. I searched for them everywhere! But I couldn't find them. Hee I told my boss and he said he was already far away from here to lend me his keys. Then he decided to let me go to the office in the evening when he got back. 

  However, he didn't call me to go to the office that evening. I'd waited for his call. So I texted him then he said, 'Esok jelah..' OKAY! Haha. I'm off la semalam. Today, I went to boss's house and took his keys. I prayed that I left my keys in my drawer at the office. The first thing I did this morning when I arrived to the office was, search for my keys! YAYYY I found it. Thank god. Sorry En.Yazwandi. Haha it has been two times I forgot to bring my keys back. 

  I won't leave my keys anymore. Insyaallah. Hehe btw, salam takziah kpd Tok Cik Zakiah sekeluarga atas pemergian Tok Cik Pin ke rahmatullah kelmarin. Sorry xdpt hadirkan diri. Tok Tam baru pergi, ni Tok Cik Pin pulak. Allah sayangkan mereka. Semoga mereka ditempatkan bersama golongan2 yang mulia. Al-Fatihah.

Thursday, 9 June 2011