Saturday, 20 August 2011

Majlis berendoi at Mar's.

  Alhamdulillah, it went good but Ranina seems to be very moody as the weather was freaking hot. Maybe she's not comfortable with the 'hotness' and she's sweating! And, the crowded people, the noises. 

  Anyway, delicious food! Yumyum. Mcm nk makan byk kali ja. Haha credit to Mar's mom (Kak Tah Katering). Raja Farah was there too with her husband. The Marhabans wore pink. 


  My husband and I wore purple while Ranina wore pink. 


Background tu mcm pelamin x? Haha ada buaian.


  And then, gang marhaban sapu bedak sejuk kt baby2 smua. And take turn to put our babies on the 'buaian'.
It was fun and memorable. Thanks to Mar for inviting :)
  
 



Monday, 27 June 2011

Ranina look-alike.

  Okay, last saturday, we went out. Tesco. Suddenly, ternampak this baby kt meja sebelah. Dari tepi mmg sebijik Ranina okay! Mmg buat muka x malu la ajak pakcik tu ambik gambaq ngn cucu dia.





  Kan? Comel.

Tuesday, 21 June 2011

Budak kecik tu.

  Esok Nur Ranina Amanda masuk 4 bulan. Td timbang berat dia 5.4 kg. Harini dia bebai sangat mengamuk. She's at Bedong now. Pakat duk buat karipap frozen. Btw, Abg Aliep (my cousin) balik. By train. Alone.

  Nurse tanya, 'Bby boleh buat apa dah?' Meniarap. 'Oh, cpt noh' 
Okay, dia xtau budak kecik tu dh angkat pungkoq, terjun ndoi. Haha my naughty little girl.

  Next appointment on 19th July. Kena cucuk next month. Bye.

Monday, 20 June 2011

Outstation lagi.

  Again, it's Monday and Mus outstation kt Taiping. So bored. Btw, HAPPY FATHER'S DAY. Sorry sayang, xdak duit nk open table or beli apa2. Gaji x masuk lagi. Hehe 

  Best wishes to Baba and Papa too. Thanks for taking care of me. I might not be a good daughter but, I hope I can make you proud of me one day. I'm sorry for all my sins.

  To Baba, I hope you changed. That's all.

Friday, 17 June 2011

To all arwah Lee's friends.

  Ramai jugak tggu Lee smlm. Aku dpt tau ja, aku bgtau Shazni. Dia ajk aku p umh Lee. Dari 1.30 sampai 5.45 aku tggu Lee tapi Lee x sampai lagi. Lee dlm bilik mayat lagi kt hospital penang. Polis semua duk siasat lagi kot. Aku kna balik dh. Mama dh sampai. Ada kja lain lagi. 

  Hmm frustnya tggu lama tp xdapat tgk Lee. Bestfriends dia mst sedih gila. Pakat nangis smlm. Mesti ramai yg xdpt terima. Aku yg bkn bestfriend ni pun nangis jugak. Depa ckp x nmpk rupa Lee dah. Hmm kesiannya. Allah sygkan dia, sbb tu Allah ambik dia. 

  X sangka sangat sbb Lee muda lagi. Sama umoq ngn aku. Dia x sempat nk further study pun. Kesian dia. Kita semua redha jela atas pemergian dia. Kita x tau bila ajal kita pulak. Bila2 ja Allah bleh ambik kita, hak Allah. Bersyukurlah Allah bg peluang utk kita kumpul bekalan utk hari kita nnt. Sama2 lah kita berdoa agar roh Lee tenang dan ditempatkan bersama org2 beriman. Al-Fatihah.

Thursday, 16 June 2011

Innalillah. Allah sayangkan hg, Lee.

  Allah sygkan hg, Lee. Aku x sangka gila. Sorg demi sorg Allah ambik. Mula2 Tok Tam, pstu Tok Cik Pin, pstu ni Lee. Membe husband aku jugak la. Aku mmg x rapat ngn Lee tapi membe2 wey. Kenai. Sekolah skali. Penah lepak skali. Sebak gila kot. Semoga dia ditempatkan bersama org2 yg beriman. Ampunkan dan halalkan makan minum aku wey Lee. (kalau ada la) huhu. Kot2 aku ada salah ngn hg kaa.

Ingt lg time rombongan p UUM tu.





Al- Fatihah.. Hmm.

Tuesday, 14 June 2011

My friend requests on FB?

  Sorry to say, I hate to approve people because I have to check one by one. I need to know who wants to be my friends. I don't simply just approve. I'll always check the mutual friends. And I hate when strangers annoys me to approve them. Wey suka hati aku la xmau approve pun. Kalau tgk mcm okay tu aku approve jela. Buat perangai x senonoh, byebye. Remove terus ja. Annoying okay.

  I got 781 friend requests more to check. Uhh. Malasnya. So, sorry la kalau lambat approve okay? Kalau nk aku approve cepat, just leave your message and introduce yourself. So aku xla mcm curious sangat.

  Aku bukan budget hot yg ramai org nk add aku. TAPI, bila dh byk sgt friend request tu, kna bgtau la jugak. Nnt kot2 ada old friends yg dh lama tggu aku approve kaaa kan? Tunggu la sat nah. Masehhh.

  Aku buat mcm 'ni' (filter ppl who added me on fb) because of strangers yg mulut bau longkang duk cari pasai. Mulut busuk, hati busuk, semua busuklah. Jealous ka apa xtau la kan. It's my life. Suka hati aku la. Nak sibuk duk judge aku itu ini knapa? Xdak kja? Ksian kot. P kumpoi botoi paihtu juai punn dpt duit. Xpun kumpoi surat habaq lama kaa kan. Berfaedah la jugak. Ni dak. Duk mengaaaaataa ja tau. Heran noh org yg suka kumpoi dosa ni. Best ka?

  Get a life la wey!! Wee. Masehh duk 'caring' terok2 pasai aku selama ni. Hahahaha.

Careless.

  Hoho office keys! They were missing. I thought I put them in my bag but I didn't. When I woke up in the morning yesterday, I got ready for work, and I realized that my keys were missing. I searched for them everywhere! But I couldn't find them. Hee I told my boss and he said he was already far away from here to lend me his keys. Then he decided to let me go to the office in the evening when he got back. 

  However, he didn't call me to go to the office that evening. I'd waited for his call. So I texted him then he said, 'Esok jelah..' OKAY! Haha. I'm off la semalam. Today, I went to boss's house and took his keys. I prayed that I left my keys in my drawer at the office. The first thing I did this morning when I arrived to the office was, search for my keys! YAYYY I found it. Thank god. Sorry En.Yazwandi. Haha it has been two times I forgot to bring my keys back. 

  I won't leave my keys anymore. Insyaallah. Hehe btw, salam takziah kpd Tok Cik Zakiah sekeluarga atas pemergian Tok Cik Pin ke rahmatullah kelmarin. Sorry xdpt hadirkan diri. Tok Tam baru pergi, ni Tok Cik Pin pulak. Allah sayangkan mereka. Semoga mereka ditempatkan bersama golongan2 yang mulia. Al-Fatihah.

Thursday, 9 June 2011

Thursday, 26 May 2011

I got my P.S I Love You novel!

    Happy gila. Wee x smpt nk baca lagi pun. And xtau bila yg dan nk baca tu. Nvm, I'm satisfied that I bought it. Huu weee

   Nur Ranina Amanda, my baby, 3 months and 4 days, 4.7kg.
Makin berat dah ny. Jenuh dukung laaa. Hehe I love you dear baby sayang :)

Farewell Gathering - FARINA, HAFIZAH and AIDIL.


Friday, 20 May 2011. 17:50

  Goodbye friends! Huhu sunyi laa company nih xdak Hafizah Tudung Terbang ngn Aidil Tebuan. Mmg rasa gila kehilangan depa. Chewah. Sbb depa hingaq. Dan sering menceriakan suasana. Hee 

  Plan yg sebenaqnya, nak bt bbq kt Pantai Merdeka. Dah sampai dah pun dgn segala bagai brg. Akan tetapi, hujan turun dgn lebatnya. Kami pun usung laa brg2 boh dlm kereta, balik SP, bt bbq kt rumah boss. Hmm. Plan x menjadi. Lepas dah makan semua, gather la. Fizah ngn Aidil bt goodbye speech ANDDDDD budak2 laki pun bagi depa punya goodbye surprise laa. 

SERANGGGGGGG!! TEPUNGGGGG, TELOQQQQQ!! Tooodiah. Si Palie plak bukak bonet kreta, p tuang kuah sambai kt kepala Aidil. Nahhhhh! Bayangkanlah. Kesian laa depa. Balik rendam, tenyeh baju x keluaq2. Haha Aidil tension cuci rambut!

  Congratulations to Hafizah, Farina and Aidil yg dpt sambung belajaq. Take care you guys. We love you. Jangan lupa BookArt Distributor weh! Halalkan lah apa yg patut noh.

Assalamualaikum.

Trip to Taiping


Friday, 20 May 2011. 17:40

  Company monthly trip! Haha gila. Monthly tu. Bukan yearly. This time, p Buuuuukit Meeeerahh, Laaaakeetownnn Resortt. Hee budak baru yg join, well welcome to Anas and Syafiq. And goodbye to Farina, Hafizah and Aidil yg dah resigned. Huhu sedih sedih. Enjoy la jugak. Lama gila x p Bukit Merah wey. Last time, masa tadika kot. Haha mmg lama gila la. 

  Dah enjoy2 kat Bukit Merah, check in hotel. KamaLodge, Taiping. Nice view. Macam ala2 English style sikit. I like the view! Kami p pkena makanan yg hebat. Hee p tgk ‘KONGSI - Lu Langsi, Lu Mati’. BEST but the ending, alahh spoil. Macam tergantung sikit. P Zoo Taiping then apa? Nothing much.

  X happening sangat trip ni kalau compare dengan p Langkawi haritu. Any suggestion for our next trip? Trip yg save budget tapi best. Kat mana? Haha.

Assalamualaikum. *Sorry malas nk upload picturessss!

My First REAL Camera Ever.


Friday, 20 May 2011. 17:30

  Okay, xdak la camera hebat gila. I just like it. A lot. I like simple things. Aku ni ‘perak’ sikit nk guna canggih2. Haha aku x suka camera apa tu yg besaq gedabak tu? SLR? Haha apa2 jela. Brapa lama duk teringin, skrg bru dpt. With my own money. Cerita dia, time p trip kt Taiping dgn company tu la. Aku terstop kt satu kedai ni. I desperately need a camera. Sebab camera phone aku dah cm apa lagi. This Chinese guy duk layoq camera ni plak kt aku. Adoy. Sekali dia tunjuk colour violet, perghh. X pkiaq apa dah. Bayaq deposit teruih. Depa ada satu branch lagi kt SP. Aku p laa smlm. And I bought a camera for the first time in my life.  

  Aku semangat lebih sebab aku berjaya dapatkan something yg aku nak dah lama gila. I never bought something expensive before. I mean, something yg harga 600 and above, dengan sekelip mata, dengan duit sendiri. Sbb aku SEP GILA! Aku rasa RUGI! Hahaha aku susah nak beli benda2 cm phone ka, apa ka yg sewaktu dengannya. Sbb aku rasa bazir gila. Sekali beli, that’s it. Cukup. Pakai sampai lingkup. 

  Aku mmg cukup jaga brg2 aku. Whatever I own, murah kaa, mahai kaa, aku akan jaga. Sebab tu bila org usik brg aku, then rosak, aku marah. I love all my stuff. So much. And when whoever took my stuff without my permission, I’m soooo pissed off. I know. Even though I rarely use some of my stuff, I know when someone took it. So beware. Aku mmg kedekut. Especially nak bagi pinjam benda yg aku sayang gila. Bkn apa, I don’t trust ppl.

  Sorry to say, camera ni pun x boleh pinjam. Aku bukan nk kata org kebuluq kat camera aku tapi, attention utk org yg suka balas brg aku tu, faham2 sendiri lah. Aku akan bg org yg aku trust ja pinjam brg2 aku. For example, my husband. Hehe okay? Jangan ambk hati. Ambk lah kaki. HAHA duk bt serious trok. 

  Please la, aku bukan x bg pinjam brg2 aku. But please ask my permission first and jaga la brg tu elok2 macamana hg ambk tu! Haiyy. Geram sangat dah. Payah cakap ngn org yg x faham bahasa yg dia duk cakap tiap2 hari. Heran noh? Haha conclusionnya, I love my camera. I love my husband. I love my baby. Weeee 

Assalamualaikum.

Saturday, 21 May 2011

What I do while working?

  I'm alone at the office, most of the time. So when I have work to do, I'll do my work. BUT if I don't have any work to do, I will be bored! Okay I'll be surfing the internet and when I don't want to surf internet anymore, I'm bored again! I will listen to music, sing out loud. And...

Buat pose gedik and totally eww.




Weird faces.



Another pose gedik yang gila over kot.



Mata tiba2 jadi bengkak and sepet sebab everyday duk dpn computer.

  What do I do at my office actually? 

  1. Make sure office is clean -- which is sapu sampah every morning.
  2. Check receipt and report.
  3. Key in daily sales data.
  4. Key in daily collection.
  5. Double check everything.
  6. Update figure kat whiteboard. 
  7. Kira kira kira kira kira kiraaaaaaa...check check check...
  What else? Ha, key in list customer. Ada la lagi kerja kalau Kak Mai (boss's wife) suruh buat. Dulu dia la yg buat everything. Selalu kami jela yg ada kt office. Dia more too account punya kerja. Time collection laa paling pening kepala sekali. So much to do. But, it's okay. Xdak la kerja sampai nak gila ka apa. Biasa2 jaa.


Check sales report sampai muka berminyak gila.

Okay, nampak sgt muka fake. Pretending to check everything.
Figure sales every sale staff ikut group. Ni baru awal bulan May.
Emm, basically, that's it la. Malam2 sampai mimpi resit. Haha sebab tiap2 hari tgk resit. For more information, check this out:
Ha, kami kekurangan sale staff skrg so siapa yg interested, you can contact us. Income boleh sampai RM3000 (kalau rajin). You can contact me or other staff. Nak beli produk bacaan kami yg berunsur ilmiah ni, just give us a call. Boleh jugak nak mai office sendiri utk tgk produk2. Don't worry, mesti best kalau join company kami. Semua sporting. Bila sales staff dapat achieve target, kita semua p holiday! Mcm baru2 ni, p Langkawi. Enjoy gila ramai2.
Assalamualaikum.

Monday, 9 May 2011

Reunion SKTR Batch 2005!


  Omg! It has been a long time. Reunion sekolah rendah kot. Hee x la ramai sgt tapi okay la. The guys ramai la jugak but the girls x ramai. However, best! Muka semuanya lain dah. Especially the guys. Ada yg totally different gila, sampai x kenai langsung dah. Nama pun ada yg lupa. We gathered at RFC Laguna Merbok. Lepas makan2, sembang2, gelak2, ada yg balik. Ada jgk yg lepak CS. Bowling. Includes me, my husband and my daughter. 

  Yaaaa! I met my husband when we were in primary school. Darjah 6 kelas sama. Kelas Efisien. Haha at that time, he always tease me and make fun of me. Malunya! And dia suka kacau semua org. Especially the girls. Naughty gila lah. Sapa laa yg x kenai Musthakim. Bila tanya, Ohhhh mesti la ingat. Yg suka kacau org tu. Haha BUT at the same time, I do like him. Hee. Dia cute gila. Chubby! 

  Kami semua pun duk sembang2 la, flashback kan pasal dulu2. We laughed and had so much fun. They played with my daughter, and laugh laugh laugh. Gossip pun ada. Haha lepas tu mula la ada yg secret admirer dulu2. Lawak gila. Haha cinta monyet laa kan. Malu betoi bila teringat. Kalau ramai lagi yg mai mesti best. Depa duk buat segan bleh. Zalilah kata, ‘Segan ehh hampa semua pandai2.’ Haha depa semua nak jumpa hg tau dak Eyla. The girls yg ada Aina, Siti Solehah, Farah Dina, Alia, Zahidah (Bedah), Ainshatun. Sapa lg hah. Tu ja kot. Kalau tertinggai sorry. The guys pulak, ramai sgt nk list. 

  Overall, best. X dak apa sgt pun tapi yg buatkn rasa best tu sebab the gathering. Lama dah kot x jumpa. 6 years! Yg slalu jumpa tu x kata la kan tapi yg duk asrama tu. Mmg lama la x jumpa depa. Hope to meet them again. Ala, pictures semua kat depa. Huhu  semua dh dgn haluan masing2. Ada yg dpt UiTM lah, Form 6 lah, mana2 jelah. Hope semua dapat capai cita2 masing2. Jangan lupa aku plak wey! Hee. Jumpa nnt buat2 x kenai plak. Huhu Insyaallah semua akan berjaya. Success means living up to who you are. Not struggling to become something you are not. FRIENDS, I LOVE YOU! 
Assalamualaikum. Good day people. Good day.

Yg ni dah time sekolah menengah dah. P rombongan. Driver bus xdak aku pulun ja. Haha